Unalmukban fújattak bombariadót a tinilányok

Két évet is kaphatnak a közveszéllyel fenyegetés miatt.

Három unatkozó fiatalt, köztük két kollégista lányt gyanúsít a hódmezővásárhelyi rendőrség azzal, hogy augusztus utolsó éjjelén hamis bombariadót fújtak a Cseresnyés Kollégiumban.

Egy ismeretlen férfihang hívta fel a kollégium egyik nevelőtanárát és közölte, hogy „Bomba van a koleszban, mindenkit hazavág!”. A rendőrök a bejelentés után kiürítették és átvizsgálták az épületet, ahová a diákok és tanáraik csak órákkal később térhettek vissza. Bombát szerencsére nem találtak.

Az ügyben – mint ilyenkor szokás – közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indítottak eljárást. Tegnap, szerda este végül előállítottak egy 18 éves okányi és egy 18 éves tompai lányt, akik kollégiumi szobatársak. Gyanúsítottként hallgatták ki őket, be is vallották, hogy közük van a bűncselekményhez. Mint egyikük fogalmazott: „nem történt semmi sem a városban, sem a koleszban”.

A tompai lány hát felcsörögte barátját és megkérte, hívja fel az egyik nevelőt és jelentsen be bombariadót. A fiatalember a kérésnek eleget is tett, azzal nem foglalkozott, hogy az unaloműző poénnak közel kétszáz ember egyáltalán nem fog örülni. A három fiatal ellen büntetőeljárás indult, tettükért akár két év szabadságvesztést is kaphatnak.