Újra szolgálatban az egyik megvert érdi rendőr

Társa még lábadozik. Hetek, hónapok is eltelhetnek, mire visszamehet dolgozni.

Az egyik rendőrnek az arccsontja öt, az orra pedig egy helyen tört el, a karját pedig be kellett gipszelni. Ő szenvedett súlyosabb sérüléseket, azóta is betegszabadságon van. Azt még nem tudni pontosan, mikor mehet ismét dolgozni, sérülései igen súlyosak – mondta a Hír24-nek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A másik járőr agyrázkódást, zúzódásokat szenvedett az őt ért ütésektől. Hetekig otthon volt, de már sikerült felgyógyulnia. Beluzsárné Belicza Andrea a Hír24 kérdésére elmondta: az érdi egyenruhás néhány napja ismét szolgálatba állhatott.

A két rendőrt valamivel több, mint három hete verték meg Érden, amikor igazoltatni akartak négy férfit. A járőrök azért akarták elkérni a papírjaikat, mert a banda tagjai trágár szavakat kiabáltak feléjük. A felbőszült társaság nem kímélte a rendőröket: ütötték, rugdosták őket. A helyzet annyira eldurvult, hogy az egyik egyenruhás figyelmeztető lövést is leadott. A helyszínre erősítés érkezett, ekkor került bilincs a támadók kezére.

A bíróság a történtek után mind a négy férfit előzetes letartóztatásba helyezte, azóta is rács mögött vannak. Ügyükben heteken belül ítélet várható – fűzte hozzá a szóvivő.