Megtámadtak egy mentőápolót Budapesten

A rendőrség három napon belül dönt, indít-e eljárást a Szent Imre Kórházban történtek miatt

Vasárnap délután, egy férfi kísérte öngyilkosjelölt hozzátartozóját a kórházba, elmondása szerint rokona száz szem Frontint vett be. A kórházban arra kérték, várjanak néhány percet, azonnal ellátják a benyugtatózott beteget. A férfi ekkor váratlanul rárontott az egyik mentőápolóra, akit kollégái védtek meg úgy, hogy a földre teperték a hőzöngőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén elmondták: még vizsgálják a XI. kerületi kórházban történteket. Az eddigi adatok szerint valóban összeszólalkozott valaki egy mentőápolóval, de személyi sérülés nem történt. Ennek ellenére kivizsgálják az esetet, és ha szükséges, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vagy annak kísérlete miatt eljárást indítanak.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese a Hír24-nek elmondta: évente 10-15 olyan támadás történik, amelyben a mentődolgozó súlyosan megsérül. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, a fenyegetés, a verbális agresszió sajnos mindennaposnak mondható ebben a munkában. Fizikai atrocitás esetén közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt minden esetben feljelentést tesznek, ennek büntetése több éves szabadságvesztés is lehet.