Éhségsztrájkba halt bele egy 12 éves kislány

Meghalt egy aradi 12 éves lány, aki nem volt hajlandó enni, miután édesanyja elhagyta. A nagymamája otthonba adta, mert nem volt képes a gyerek gondozására.

Az otthon egyik önkéntese elmondta, egy hónapja foglalkozik a kislánnyal, aki elutasította az ételt, nem kommunikált senkivel, majd kórházba vitték, ahol elhunyt. A törvényszéki szakorvosok hétfőn megerősítették: a tini főbb szervei a táplálékhiány miatt álltak le.

“Jöttek a szociális munkások, az orvosok kezelték, de az anyja hiánya volt a baja a kislánynak. A pszichológus mindenféle terápiát kipróbált, de a kislány bezárkózott, egyszer-egyszer kommunikált, máskor mindenkit elutasított. Az anya telefonja ki van kapcsolva, az üzenetrögzítő válaszolt. Van egy nagybácsi, aki azt mondta, nem avatkozik az ügybe” – nyilatkozta egy önkéntes az Antena3 hírtelevíziónak.

Az anya egyébként nem mondott le szülői jogairól, ezért nem kerülhetett állami gondozásba a gyerek. Néhányszor meglátogatta a kislányt a kórházban, de egy alkalommal úgy elment, hogy többé nem tért vissza.

A gyerek 20 kilós volt, amikor meghalt. A gyermekvédelmi igazgatóság képviselője úgy nyilatkozott, hogy folyamatban volt a gyermek elhelyezése egy temesvári gyermekotthonban, hogy közelebb legyen a rokonaihoz, de rossz egészségi állapota miatt a kislánynak kórházban kellett maradnia – írja a manna.ro.