“Megcsinálták” volna a közértet, amikor elkapták őket

Több fegyveres rablással is gyanúsítható az a három férfi, akiket csütörtökön fogtak el a fővárosi rendőrök, Csepelen.

A három férfi éppen egy újabb kis üzlet kirablására készült, de egy járókelőnek feltűnt a gyanús viselkedésük és ő hívott rendőrt.

A rendőrségre telefonáló férfi azt látta, hogy Csepelen egy kisbolt bejáratánál egy férfi ácsorog, az üzlet falánál pedig másik két férfi van. A gyanús alakok egyszerre csuklyát húztak a fejükre, egyikük fegyverhez hasonló eszközt is elővett. Mivel sokan jártak a környéken, gyorsan le is vették a csuklyákat és elrakták a fegyvert is. Az érkező rendőrautó láttára elmenekültek, de kettőjüket a közelben elfogták a járőrök, akik megtalálták a közben eldobott gázpisztolyt is.

A harmadik rablót otthonában fogták el. Rablás előkészülete miatt indult ellenük eljárás. Az egyik férfi egyébként már a helyszínen beismerte, hogy – mint fogalmazott – “meg akartuk csinálni a Rakéta utcai közértet” – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Közben kiderült, hogy más ügyekben is gyanúsítható a két férfi. E szerint március 21-én egy csepeli sörözőt, két nappal később szintén Csepelen, egy közértet raboltak ki. A két helyen összesen 120 ezer forintot zsákmányoltak. A három férfi beismerő vallomást tett, így a csütörtöki ügy mellett két rendbeli fegyveres rablás miatt is eljárás indult ellenük.