Brutális gyilkosság: elütötték, majd felgyújtották a holttestet

Kegyetlen bosszút álltak egy 59 éves román férfin.

Az áldozat két partnerével, egy 25 és egy 28 éves bukaresti férfival közös céget vásárolt. A vállalkozáshoz szükséges javakat azonban fedezetlen csekkel fizették ki. Ez utóbbira hamar rájöttek, az áldozatot pedig telefonon kezdték el fenyegetni. A fenyegetések miatt a férfi bejelentette partnereinek, hogy kilép az üzletből, és feljelentést, tesz, amiért őt is becsapták – írja a manna.ro.

A gyilkosságot tárgyaló főügyész elmondta, Diaconescu Adriant társai 2010. augusztus 16-án autóba ültették, majd 30 kilométerre a fővárostól letértek a főútról, és egy erdő tisztására vezették az autót. Egy adott pillanatban az egyik elkövető láncot tekert az áldozat torkára, a másik férfi pedig egy vaskampóval ütlegelni kezdte Diaconescu fejét.

A férfit a verés után kidobták az autóból, és hogy megbizonyosodjanak, valóban halott, autójukkal kétszer áthajtottak rajta. Az áldozatot az erdőben hagyták, és visszatértek a fővárosba, hogy lemossák az autót. Egy bevásárlóközpontban műanyag szemeteszsákot, ollót, bárdot és egy üveg vizet vásároltak. A kiürített palackot megtöltötték benzinnel.

Eredeti tervük az volt az ügyész szerint, hogy lefejezzék a holttestet, és megszabaduljanak az ujjaitól, hogy ne lehessen azonosítani az áldozatot. Diaconescu Adriant autóba tették, egy erdőben aztán elégették a testet.

Az egyik elkövető beismerő vallomást tett. A két férfi jelenleg 29 napos előzetes letartóztatásban van. Különösen kegyetlen emberölésért fejenként akár 15-25 év börtönt is kaphatnak.