Jobban van a zalaegerszegi robbanásban megsérült fiú

Kielégítő a 19 éves férfi állapota.

A fiatalember többféle sérülést szenvedett, a testfelületének mintegy tíz százaléka megégett, csütörtökön hajtottak rajta végre műtétet. Az, hogy a sérültet meddig kell kórházban ápolni, egyelőre nem tudható, de “legalább egy-két hétig” az intézményben kell maradnia – közölte Jakabos Péter főorvos, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház égésplasztikai sebészetének vezetője pénteken.

A tűzszerészek eddigi megállapításai szerint Zalaegerszeg botfai városrészében hétfőn akkor következett be a detonáció, amikor egy 149 milliméter átmérőjű, gyárilag öt kilogrammnyi TNT robbanóanyagot tartalmazó lövedéket korongvágóval megpróbáltak szétvágni a családi ház melléképületében.

A robbanásban egy 44 éves férfi meghalt, az udvaron tartózkodó 19 éves fia pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őt előbb a zalaegerszegi kórházba vitték, majd onnan átszállították Győrbe.

A készenléti rendőrség és a honvédség tűzszerészei csütörtökön is folytatták a detonáció helyszínén talált lőszerek, robbanóeszközök, robbanószerkezetek és különböző, többnyire világháborús fegyverek leltározását és elszállítását, azok mennyisége meghaladja az ezres nagyságrendet.

Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya robbanóanyaggal való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.