Késes rablót fogtak el Nyíregyházán

A 48 éves nyírbogdányi férfi két üzletet próbált kifosztani, az egyikben késsel megsebezte az eladónőt.

A férfi hétfőn késő este előbb egy csemegeüzletben követelt pénzt késsel a kezében az ott egyedül tartózkodó eladónőtől, aki megnyomta a riasztót, mire a támadó elmenekült – mondta el Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője kedden.

A százados tájékoztatása szerint nem sokkal később a férfi egy másik, éjjel is nyitva tartó üzletben próbálkozott, ott felkapta a kenyérvágó kést, dulakodott az eladóval, akinek megvágta a kezét. A rabló a kasszában lévő pénzzel és néhány doboz cigarettával távozott. A könnyű sérüléseket szenvedett eladónő szintén megnyomta a riasztót, és rögtön hívta a rendőrséget.

A szóvivő kiemelte: az első üzletben nyomozó rendőrök két percen belül a második bűncselekmény helyszínére értek, s a közelben elfogták a feltételezett tettest. A korábban lopásért már büntetett nyírbogdányi férfi mindkét rablást beismerte, és megtalálták nála az első támadásnál használt kést, illetve a másodikból származó pénzt is. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A felfegyverkezve elkövetett rablásért és rablási kísérletért a támadót öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik – jegyezte meg Fülöp Gergely.

Címkék: rablótolvaj