Bűnösnek vallotta magát a ketchupos könyvrongáló

A 75 éves Joy Cassidy a könyvtár dolgozóit akarta megleckéztetni a hátrahagyott szószpacákkal – 30 napos börtönbüntetésre ítélték érte.

Az idahói Salmon város könyvtárában még 2009-ben kezdődtek a „ketchupos” rongálások – egy ismeretlen tettes időről-időre paradicsomszószt, majonézt, illetve juharszirupot öntött a visszahozott könyveknek fenntartott dobozba. Ügyködésének hónapjai alatt a rongáló összesen több mint 1000 dollárnyi kárt okozott, a könyvtár dolgozói pedig egy idő után kénytelenek voltak eltávolítani a visszahozott könyvek bedobó dobozát, hogy elejét vegyék a további rongálásnak.

Az elkövető személyére végül úgy derült fény, hogy a rendőrség bekamerázta a könyvtárat – ekkor kapták el a 75 éves Joy Cassidy-t, aki éppen azon volt, hogy egy kibontott majonézes üveget passzírozzon a dobozba.

A hölgy a bíróságon elmondta, hogy tettével csak a könyvtár vezetőségét és a dolgozókat akarta móresre tanítani – hogy pontosan milyen konfliktus volt az öreg hölgy és a könyvtárosok között, arról egyelőre nem szól a fáma.

30 napos börtönbüntetésén túl a hölgyet a következő két évre a környék összes könyvtárából kitiltották.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az idős hölgy bevallotta a ketchup-támadást – angolul (MSNBC.com)