Autóbusz, sószóró és teherautók a hó fogságában

Lassan és nehezen járhatók az utak Zala megyében; a reggel kezdődött intenzív havazás miatt akadozik a közlekedés.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a 86-os főúton Zalalövőnél több kamion és a közútkezelő sószórója is elakadt. A járművek nem tudnak felmenni a Rédics irányába tartó szerpentinen, ezért korlátozták a tehergépkocsik forgalmát, és a személygépkocsik is csak félpályán tudnak közlekedni. A forgalmat rendőrök irányítják.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Zala megyében történt elakadások miatt a kamionokat Szombathelyen és Körmenden félreállítják a rendőrök, ezért torlódásra lehet számítani.

Salamon Róbert, a rendőrség Zala megyei sajtószóvivője elmondta; elakadt teherautókat mentenek a 74-es főúton, a baki tetőnél lévő körforgalomnál is. Ezen a szakaszon csak egy sávon lehet közlekedni. Egy keresztbe fordult tehergépkocsi miatt félpályás útlezárást vezettek be a 75-ös főút zágorhidai elágazójánál is.

Zalaszántó és Bazsi között a Sümegről Keszthelyre közlekedő autóbusz akadt el, mentése folyamatban van.

Busa Csaba, a Zala Volán személyi közlekedési igazgatója arról tájékoztatott, hogy a menetrend szerinti járatok nem tudnak eljutni a Zala megyei Gosztolára és Liszóba, és szinte valamennyi autóbuszjáratnál késésekre kell számítani.

A közútkezelő ügyeletese elmondta: az utakat folyamatosan sózzák, a megyeszékhely környékén hét, Lenti és Nagykanizsa térségében pedig öt-öt munkagép gép dolgozik.

Címkék: havazás