Autóbusz-baleset Zala megyében

Az elsődleges adatok szerint heten sérültek meg abban a balesetben, amely egy menetrend szerint közlekedő autóbuszt ért a Zala megyei Bak közelében.

Zala megyében rendkívül síkosak az utak, órák óta havas eső esik.

A Pannon Volán járata szenvedett balesetet. A jármű Zalaegerszegről Pécsre tartott. A keréknyomok alapján a jármű a nedves, havas útpadkán leszaladt az útról, és a nagyjából egy méterrel mélyebben fekvő szántóföldön dőlt az oldalára.

A mentők a hét megsérült felnőttet a zalaegerszegi kórházba szállították. Egyikük édesapja elmondta: a boruláskor a lánya a fejét ütötte be, barátja pedig a kézfején sérült meg.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset nem sokkal fél hat után történt a 74-es úton. A katasztrófavédelmi főigazgatóság közlése szerint a zalaegerszegi tűzoltók két gépjárművel és egy daruval vonultak a helyszínre. A rendőrség a főutat egy időre teljes szélességében lezárta.

A forgalom alig egy órával a baleset után fél pályán már megindulhatott, de a műszaki mentés miatt várhatóan hosszabb ideig kell útlezárásra számítani a 74-es úton.

Címkék: