Csepeli tűzesetek: krízislakást ajánlott fel a polgármester

Kedden kora este két lakástűz is volt, az egyikben egy idős ember meghalt.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy ember meghalt, kettő pedig füstmérgezést szenvedett, amikor kedd délután tűz ütött ki egy csepeli családi házban. A lángok a Hajós utcában, egy körülbelül 100 négyzetméter alapterületű, kétszintes ház tetőterében keletkeztek. A tűzoltók, miután megfékezték a tüzet, egy összeégett holttestre bukkantak. A füstben ketten könnyebb füstmérgezést kaptak, de nem kellett őket kórházba vinni.

A másik tűz egy négyszintes panelházban ütött ki, szintén kora este. Dudás Tamás, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese elmondta, hogy az Erdősor utcában egy négyemeletes panelház felső szintjén, egy lakás szobájában ütött ki tűz. A bent lévő lakó idejében kimenekült, azonban egy macska elpusztult a tűzben. A felső szinten a lépcsőház, illetve két szomszéd lakás is füsttel telt meg, ezért ezeket a lakásokat fel kellett törni. A lakók nem voltak otthon, a tűzoltók egy kistermetű kutyát és egy aranyhörcsögöt mentettek ki a füstből.

A Csepel.hu közben arról tájékoztatott, hogy Németh Szilárd csepeli polgármester azonnali segítségként mindkét tűzeset helyszínén krízislakást ajánlott fel az érintett családoknak. Mivel az Erdősor utcai lakás esetében az ötfős család a rokonoknál meg tudta oldani az ideiglenes lakhatást, ezt csak a Hajós utcai tűzeset túlélő károsultjainak kell biztosítani.

Címkék: