Nincs felelőse a három halálos áldozattal járó balesetnek

Egy évvel a tragédia után a rendőrség megszüntette a büntetőeljárást azzal a balesettel kapcsolatban, amelyben két férfi és egy 13 hónapos csecsemő vesztette életét.

A közúti baleset 2009. október 29-én este történt a régi 7-es úton, Nagyrécse és Nagykanizsa között. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint egy furgon vezetője megpróbált egy, az úton előtte fekvő kerékpárost kikerülni, amikor frontálisan összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival.

A baleset során a helyszínen belehalt sérüléseibe a személyautót vezető 43 éves férfi, a kocsijában gyermekülésben elhelyezett 13 hónapos kislány, valamint a furgont vezető 56 éves férfi. A személygépkocsiban utazó 26 éves nőt életveszélyes állapotban, a kisáruszállítóban helyet foglaló 41 éves asszonyt pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a 45 éves kerékpáros férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Az MTI balesetnél szerzett helyszíni információi szerint a biciklis nemcsak láthatósági mellényt nem viselt, de a kerékpárja sem volt kivilágítva, azonban az autókban ülők közül sem volt mindenkinek bekötve a biztonsági öve.

Salamon Róbert, Zala megyei rendőrségi szóvivő kedden azt közölte: a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya az ügyben indult büntetőeljárást megszüntette. A beszerzett műszaki szakértői vélemények nem igazolták kétséget kizáróan, hogy amennyiben a kikerült férfi láthatósági mellényt viselt volna, a balesetet egyértelműen el lehetett volna kerülni – mondta.

Címkék: balesetkarambol