Válogatás nélkül mészároltak a házibulin

Fegyveresek rontottak szombatra virradóra egy mexikói házibuli vendégeire. 12 fiatal halt meg a mészárlásban és több mint 10 embert kellett súlyos sérülésekkel kórházba vinni.

Az AFP tudósítása szerint a helyi források 15 halottról és 18 sérültről tudnak. Egyelőre nem tudni, hogy kik és miért gyilkoltak Ciudad Juarez kertvárosi negyedében.

A beszámolók szerint a fekete ruhában és csuklyában érkező fegyvereseket hét furgon szállította az egyik ház elé. Kipattantak a kocsiból, és válogatás nélkül lövöldözni kezdtek a mulatozókra. A halottak közt legalább négy nő van. A lövöldözésben egy hétéves kislány is megsérült. A helyi tévéadók felvételein az látszott, hogy a ház közelében és a garázsban parkoló autók körül mindenhol testek hevertek. Annyi volt a sebesült, hogy magánautókkal, sőt, a halottkémi szolgálat kocsijaival kellett őket kórházba vinni.

Ciudad Juarez a mexikói-amerikai határon fekszik. A rivális drogkartellek évek óta háborúznak itt. Csak az elmúlt három évben legalább 6500-an haltak meg a leszámolásokban.

Címkék: