Elfogták a salgótarjáni szobortolvajokat

A 16 éves fiú és két társa májusban lopta el Arany János költő bronz fejszobrát.

A fiatalkorú elkövető 16 és 20 éves társával május 7-ére virradóra lopta el a salgótarjáni iskola névadóját ábrázoló szobrot, majd mivel azt nem tudták leadni az átvevőhelyen, feldarabolták és szeméttelepeken szétszórták – közölte Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette: az elkövetők ezzel mintegy félmillió forintos kárt okoztak.

A rendőrség adatai szerint a két fiú júniustól szeptember végéig feltört hét, utcán parkoló autót, ezekből autórádiókat, pénztárcát, iratokat és különböző értékeket tulajdonítottak el, a sértetteknek esetenként több tízezer forintos kárt okoztak. Egy alkalommal el is vittek egy feltört gépkocsit, ezt megrongált állapotban találta meg később a rendőrség – mondta a szóvivő.

A felnőtt korú férfi ellen lopás, míg a fiatalkorúak ellen több rendbeli lopás, jármű önkényes elvétele és okirattal való visszaélés bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást. Az egyik fiút őrizetbe vették, mert vele szemben más ügyben ügyészségi büntetőeljárás zajlik.

Címkék: szobortolvaj