Nyolcan sérültek meg a 46-os úton

Hatan súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek, amikor három jármű összeütközött péntek hajnalban Törökszentmiklós és Mezőtúr között.

Pásztorné Kovács Ágnes, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta: nem sokkal hajnali háromnegyed öt előtt három áruszállító jármű ütközött a főút 12. kilométerszelvényénél.

A balesetet egy román rendszámú furgon idézte elő, mely Mezőtúr felől Törökszentmiklós irányába haladva eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba. Ott összeütközött egy másik, magyar rendszámú kisteherautóval, melybe egy harmadik, ugyancsak magyar rendszámú furgon is belerohant. Utóbbi ezt követően érintőlegesen a román járművel is összeütközött. A két magyar rendszámú jármű az ütközés erejétől az árokba sodródott.

A balesetben hatan szenvedtek súlyos sérüléseket, s a mentők két embert szállítottak könnyű sérülésekkel kórházba – tette hozzá a főhadnagy.

Az érintett útszakaszt teljesen, majd félszélességben lezárta a rendőrség. A helyszínelés és a műszaki mentés reggel kilenc óra előtt befejeződött, a forgalomkorlátozás mostanra megszűnt a 46-os főúton.

Címkék: balesetkarambol