Házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Egy hónapra házi őrizetet rendelt el a bíróság Tasnádi Péterrel szemben.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, a másik gyanúsítottal szemben semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el, ő szabadlábon maradhat. Az ügyészség fellebbezett, úgy véli, mindkét gyanúsítottal szemben feltétlenül szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés részben a szökés, részben pedig a tanúk befolyásolása, megfélemlítésének veszélye miatt.

A végzés tehát nem jogerős. Skoda Gabriella arra a kérdésre, hogy mikor születhet végleges döntés az ügyben, azt mondta: a Fővárosi Bíróságnak nincs konkrét határidő előírva, de az ilyen jellegű intézkedéseket általában soron kívül elbírálják, így két héten belül meglehet a döntés.

Tasnádi Pétert és egy társát zsarolás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya. A rendőrség szerint a két férfi áprilistól szeptemberig többször, különböző sértettekkel szemben, “súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével, vélt vagy valós ügyek miatt pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el”.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész és Tasnádi Péter is fellebbezett az ítélet ellen. A vállalkozó ügyvédje akkor azt mondta: ha ez az ítélet jogerős lenne, Tasnádi Péternek egy év két hónapot kellene a börtönben töltenie az előzetesben korábban már letöltött időszak miatt.

Címkék: