Madárral ütközött egy repülő Ferihegyen

Túlmelegedett egy gép futóműve kedd délután Ferihegyen. A pilóta felszálláshoz készült, amikor összeütközött egy madárral, és vissza kellett fordulnia.

A gépnek már csak egy rövid szakasz állt a rendelkezésére ahhoz, hogy megálljon, ezért hevültek fel a futóművei. A helyszínre több kocsival vonultak a tűzoltók. Senki sem sérült meg.

A felszálláshoz készülő Boeing 737-600-as pilótája egy madárral ütközött, így a felszállást – az előírásoknak megfelelően – megszakította. A futóművek azonban túlmelegedtek, mivel a 6 tonna kerozinnal feltöltött repülőgépnek rövid szakasz állt csak rendelkezésére a megálláshoz.

A reptéri tűzoltók öt kocsival vonultak a 2B terminálra, a felhevült futóműveket nagy teljesítményű ventilátorokkal és vízsugárral hűtötték.

Az Isztambulba tartó járaton összesen százan utaztak: 95 utas és az 5 fős személyzet. Mindannyian épségben hagyták el a gépet, a tűzoltóknak pedig sikerült időben lehűteniük a futóművet, tűz nem volt – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Címkék: