Macskája halála miatt szembement a forgalommal

A 31 éves japán sofőr kilencven kilométert tett meg a rossz irányba haladva az autópályán, és öt rendőrségi blokádot tört át, mire sikerült elfogni.

A Japán északi részén található Hokkaido tartomány rendőrségét szerda reggel háromnegyed hatkor riasztotta egy autós, hogy valaki a forgalommal szemben halad az autópályán. A rendőrök nagyjából 15 perccel később érték utol a 31 éves férfit, aki azonban figyelmen kívül hagyta őket, és tovább száguldott – írta a Mainichi című japán lap.

A Mizumoto Cutomu néven azonosított férfi megállítására öt blokádot is felállítottak a rendőrök, de a férfi mindegyiken áttört. Egy helyen állítólag még egy fizetős kapun is átszáguldott, az ellenkező irányba haladva. Mizumotót végül másfél órával később fogták el, amikor autójával félreállt az autópályán.

A férfi az őt letartóztató rendőröknek azt mondta, hogy “macskája halála miatt nagyon letört volt, és valami őrültséget akart csinálni”. A férfi egy ellenőrzőpontnál nekiütközött egy járműnek, de ezen kívül senkivel sem karambolozott, és senki sem sérült meg. Az érintett autópályarészen viszont két és fél órán át nem lehetett közlekedni.

Címkék: macskaszembement