Philadelphiai tragédia: családonként egymilliárdért perelnek

Családonként egy-egy milliárd forint kártérítést remélnek a július 7-ei hajóbalesetben meghalt két magyar diák szüleit képviselő ügyvédek.

A szakemberek a hozzátartozókkal közösen úgy döntöttek: beperlik a kétéltű turistahajót üzemeltető Ride the Ducks céget, az uszály tolóhajóját navigáló K-Sea Transportation Companyt, sőt Philadelphia városát is, mert az uszály az ő tulajdonukban áll.

Ezenkívül az ügyet képviselő ügyvédek azért is felelősnek tartják az amerikai város vezetését, mert nem állították le már tíz évvel ezelőtt a kétéltűek működését, ugyanis akkor egy hasonló baleset Arkansasban tizenhárom ember életét követelte. Annak az ügynek a kapcsán ki is mondták, hogy nem elég biztonságosak a szárazföldi és vízi közlekedésre egyaránt használt járművek.

Az iratból, mely lapunkhoz is eljutott, kiderül, hogy a feltételezések szerint a turistákat szállító hajó a biztonságos területen kívül tartózkodott, s még akkor se lett volna képes kitérni a hatalmas uszály elől, ha nem állt volna le a motorja.

Az ügyvédek úgy gondolják, gyakorlatilag kizárt, hogy elveszítsék a pert, sőt várakozásaik szerint több mint tízmillió dollár, megközelítőleg kétmilliárd forint kártérítést is megítélhet a bíróság a két családnak.

– De ez az ügy nem a pénzről szól, a cél az, hogy ehhez hasonló tragédia soha többet ne forduljon elő – mondta a magyar származású ügyvéd, Rónai Péter.

Címkék: