A BKV milliárdos tanulmánylistája

Aba Botond, Antal Attila és Kocsis István vezérigazgató idején összességében százával dolgoztak ki tanulmányokat, végeztek vizsgálatokat közpénzből

Aba Botond, Antal Attila és Kocsis István vezérigazgató idején összességében százával dolgoztak ki tanulmányokat, végeztek vizsgálatokat közpénzből a BKV-nál. A Magyar Nemzethez eljutott legfrissebb összesítés szerint a ma már csőd szélén álló közlekedési társaságnál nem sajnálták az összességében milliárdnyi közpénzt az újságokban róluk megjelent negatív hírek összegyűjtésére, a tavaly megbukott járatritkítási terv népszerűsítésére, különféle vagyonvédelmi vizsgálatokra, akárcsak a már ismertté vált tanácsadói szerződésekre.

A fővárosban az utóbbi idők legnagyobb politikai botrányában a várost vezető MSZP–SZDSZ-es koalíció vitái után ugyan rendteremtést ígér, a következő választások esélyese, a Fidesz szerint csak a nyomozó hatóságok deríthetik ki, mi történt a BKV-nál az elmúlt években.

Csak tanulmányokra és vizsgálatokra több mint 1,2 milliárd forintot fizetett ki a BKV Zrt. az elmúlt négy és fél évben, azonban a különböző cégeknek adott megrendelések összértéke ennek a sokszorosa – derült ki a lapunk birtokába került belső összesítésből. Miközben a fővárosi önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló, a Budapestet irányító MSZP–SZDSZ-es városvezetés másfél évtizede alatt a csőd szélére juttatott közlekedési cég csaknem 90 milliárd forintos adósságállománnyal és több mint húszmilliárdos veszteséggel küszködik, a pénzszórás szinte folyamatos – további részletek a keddi Magyar Nemzetben.

(Magyar Nemzet)