Bankkártyával bérletet venni

Néhány napja kaptam kézhez életem első bankkártyáját. Sok előnye van, többek között az is, hogy minden pénzed nálad lehet, biztonságban. Hátránya

Néhány napja kaptam kézhez életem első bankkártyáját. Sok előnye van, többek között az is, hogy minden pénzed nálad lehet, biztonságban. Hátránya akkor mutatkozik, amikor a BKV-nál akarunk vele bérletet vagy jegyet venni. Nekem az első 4 pénzfelvétel ingyenes, de utána a bank minden pénzfelvétel után leveszi a maga kis részét (az idegen bankoknál +350 ft).

Bár a BKV most bővíti a kártyát elfogadó pénztárak számát, így is nagyon kevés helyen lehet használni a plasztik lapokat. Egyelőre marad a pénzfelvétel és a szívás, de megvehetjük a bérletet a MÁV-nál is, ahol elfogadnak kártyát.

Szia BKV-figyelő!

Bérletvásárlásra adtam a fejem, ennek okát és a döntésem helyességének megvitatását nem kívánom senkitől. Amin elgondolkoztam, és sokkal inkább foglalkoztat: – 2007-ben kísérleti jelleggel 4 helyen lehetett vásárolni bérletet, legalábbis az alábbi cikk erre enged következtetni.

Azóta nem történt e témában sem előre lépés, sehol nem találtam nyomát annak, hogy a BKV a kísérlet után milyen eredményre/döntésre jutott saját magával…A BKV honlapja szerint nem történt semmilyen bővítés azóta sem, vagyis azóta is kísérleteznek?

Kíváncsi vagyok mások véleményére, hogy másoknak is hiányzik-e a bankkártyás fizetés, vagy csak én vagyok ennyire nagy igényű?

Üdv, merQree