Hamis bérlet a viszonteladótól

Egy bérletpénztáros nem nagyon tud plusz bevételre szert tenni, csak akkor, ha turisták vásárolnak nála. Legalábbis ezt hittük. Zoltán nevű

Egy bérletpénztáros nem nagyon tud plusz bevételre szert tenni, csak akkor, ha turisták vásárolnak nála. Legalábbis ezt hittük. Zoltán nevű olvasónkra ugyanis hamis, lézernyomtatóval készült bérletet akartak rásózni:
Kedves BKV-figyelő!
 
2008. szeptember 17. a Kőbánya-Kispesti metrópénztár előtt álló fehér jegyértékesítőboxnál vettünk diákbérletet amiről kiderült, hogy hamis! A hologram eredeti volt, csak túl vastag, ez lett gyanús. Egy másik szelvényről volt ráragasztva, úgy, hogy kézzel is le lehetett húzni. A szelvényt alaposabban megnézve kiderült, hogy színes lézernyomtatóval készült. Azonnal visszaadtam és közöltem, hogy hamis. A nő kiállított egy másikat és azonnal mentegetőzött, hogy ezt ő így kapta. A szelvény szélén nem volt perforáció, tehát hazudott.
 
Gondolkodtunk, hogy miért pont a diák bérletet hamisítják az önök dolgozói és a következőkre jutottam: 1.) A felnőtt bérletről az emberek többsége számlát kér, tehát nyoma van a vásárlásnak, és visszakereshető. 2.) A nyugdíjasok nem valószínű, hogy hamis bérlettel szaladgálnak, ezt Önök sem hinnék el, nem életszerű 3.) Diáknál a legjobb a helyzet. Nem kér számlát, és ha elkapják a hamis bérlettel, ugyan ki hiszi el, hogy nem Ő készítette.
 
S. Zoltán