EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

Biró Péter

Péntektől már nem lehet járványügyi szabályokra hivatkozva menekülteket kitoloncolni az Egyesült Államokból. A mexikói-amerikai határszakaszon ezért a szokásosnál is több menekült torlódott fel, akiket képtelenek kezelni a hatóságok. A helyzet Joe Biden elnök szerint is súlyosabb lesz.

Schultz Antal

Szerbiában a 90-es években a polgárháború egyik következményeként rengeteg fegyver került magántulajdonba. A probléma eddig is ismert volt, ám az előző hét két tragédiája a figyelem középpontjába helyezte a tarthatatlan helyzetet.

Political Capital

Az „oltásellenes baloldal” és a „nemváltó óvodások” után újabb nem létező veszélytől mentheti meg a nemzetet az Orbán-kormány. Nevezetesen a szélsőbaloldali erőszaktól, amelynek fenyegető képe több mint két hónapja épül a kormánypárt által irányított médiában. A folyamat pikantériája, hogy eközben teátrálisan kilovagolhatott a börtönből a szélsőjobboldali Budaházy György. A Political Capital elemzése.

Inkei Bence

Bemutatták a sokak által régóta vált Radics-filmet: a Radics Béla, a megátkozott gitáros azonban se nem életrajzi játékfilm, se nem dokumentumfilm, és nem is a műfaja a legnagyobb kérdés. Kritika.

Nagy József

Valamint: „Az orbáni retorika egy őtésnyit sem baszott, értsd, semmit se tett hozzá ahhoz, ami előtte is létezett.” Nagyinterjú az íróval.

Lugosi Péter

Még meg sem jelent a Netflix Kleopátráról szóló dokumentumsorozata, máris komoly vitát generált. Szakértőt kérdeztünk arról, hogy mit tudunk a legendás uralkodónőről.

Bodnár Judit Lola

Fényt várnak az emberek a színháztól, és alighanem meg is kapják, mert mennek most is lázas szeretettel, gazdasági válság ide, bizonytalan mindennapok oda. Nagy összecsattanások csodájáról, utolsó anyai bölcsességről, a sopánkodás hiábavalóságáról beszélgettünk Kováts Adél színházigazgatóval.

Bodnár Judit Lola

Bár kerüli a holokauszttémát, Liev Schreiber most kivételt tett, és a szokásos kemény csávók után most a visszafogott, németes, bölcs Otto Frankot, Anne Frank apját alakítja az Anne Frank bújtatója című új sorozatban. Interjú.

Tóth Bálint Soma

Mit akarnak Hollywood május elején sztrájkba lépett írói? És milyen hatással lehet a tiltakozásuk a szórakoztatóipar fellegvárára, ezáltal a globális tömegkultúrára? A tiltakozók legutóbb nemcsak Donald Trumpnak nyújtottak mentőövet, hanem az influenszerek legnagyobb dinasztiájának, a Kardashian-klánnak is teret adtak.

Kálnoki Kis Attila

Interjúnkban a háromszoros olimpiai bajnok kardvívóval egyebek mellett az otthonról hozott elvekről, a sport tanításairól, „Isten kezéről” és a fair play fontosságáról is beszélgettünk.

Lányi Örs | Lugosi Péter

A Zöldövezet legújabb adásában Dr. Balázs Gergellyel, a Rolls Royce Magyarország ügyvezető igazgatójával, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának egyetemi docensével beszélgettünk.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: