EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

bodnár judit lola / szajki bálint

Első filmje, a Larry a dadogó borsodi rapperről hangos éljenzést váltott ki a kritikusokból és a nézőkből egyaránt. Bernáth Szilárd rendezővel a filmet megelőző kutatásról, a mindent filterező, örökké ironizáló fővárosról és a tisztább tétekkel élő Borsodról beszélgettünk.

inkei bence

Antológia-sorozattá nőtte ki magát a tavalyi év egyik legüdítőbb meglepetésével szolgáló A Fehér Lótusz. Mike White sorozatának második évadának azonban sikerült még az elsőt is lepipálnia, ráadásul saját pályájukon veri napjaink díjakkal elhalmozott, osztályharcos művészfilmjeit is.

szegő iván miklós

Még a saját államfője is bírálja a román Schengen-csatlakozás megakadályozása miatt Nehammer osztrák kancellárt, akitől azt kérdezik: miért a románoknak kell fizetniük azért, amit Magyarország elrontott?

jankovics márton

Raphael Bob-Waksberg kultikus Netflix-sorozatával, a BoJack Horsemannel vált híressé, most pedig magyarul is megjelent első novelláskötete. Interjúnkban szóba kerül Matthew Perry memoárja, a cancel culture, a politika és az esküvők abszurditása.

kovács márta / csóti rebeka

Kevés szó esik a pedagógiai szakszolgálatok működéséről: három dolgozó segítségével mutatjuk be, hogyan hagyja magára a segítségnyújtásra szinte már képtelen rendszer a kiszolgáltatott gyerekeket.

csontos kata

Lauren Wasser modell a toxikus sokk szindróma túlélője. Arra tette fel az életét, hogy példát mutasson sorstársainak, és egyre többen vegyék komolyan, ami neki kis híján az életébe került.

balavány györgy / mohos márton

Ismét ellátogattunk a borsodi 6-os számú választókerületbe, ahonnan az áprilisi választás előtt tudósítottunk, és ahol toronymagasan győzött Koncz Zsófia, a Fidesz jelöltje. A Tiszaújváros közelében fekvő Girincs községben azóta nagyot változott az emberek véleménye.

kránicz bence

James Cameron visszatért, hogy újra lenyűgözze az emberiséget az Avatar folytatásával. Egyúttal mélységes szégyenérzetet okozzon, emlékeztetve rá, milyen természeti kincseket pusztítunk el. Az Avatar: A víz útja az ökológiai szorongás filmje, eközben pedig a családi összetartás erejéről mesél maximálisan Hollywood-barát történetet.

fencsik tamás

Két Michelin-csillagos sztárséfnél és kockás abroszos étteremben is megfordultunk négy napos szlovén gasztrokörutunk során. De vajon milyen íze van a fenntartható táplálkozás jövőjének? És milyenek az árak egy ljubljanai termelői piacon a hazaiakhoz képest?

bihari dániel

A jakut származású Fenya Kornyilovában lényegesen több emberi vonás fedezhető fel, mint Rákosi Mátyásban. A politika világa végig idegen maradt tőle, miközben a végsőkig kitartott a férje mellett.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: