EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 11-ET HOZTUNK.

baka f. zoltán / bita dániel / spirk józsef

Kormányon belüli ellentétek, területféltés is közrejátszott abban, hogy Palkovics László felállt a miniszteri székből. Lapunk több kormányzati forrással folytatott beszélgetés alapján rekonstruálja a történteket, és tér ki arra, hogy milyen hatásköri átrendeződés várható.

friedmann viktor

Nem most dőlt el, hogy teljhatalma lesz a kínai vezetőnek, de most tette ezt szimbólumokkal is látványossá, amire a hongkongi tőzsde eséssel, a reményvesztett ellenzékiek távozással reagálnak.

tóth bálint soma

Botticelli, Leonardo, Raffaello, Vermeer, van Gogh, Monet, Picasso – ezek csak a legismertebb festők, akiknek a festményeit kajás vagy ragasztós támadás érte az utóbbi időben. De kik állnak az akciók mögött?

baka f. zoltán / csóti rebeka

Erősen túlzó mérleget vont az elmúlt bő három kormányzati ciklusának legnagyobb próbatételeiről Orbán Viktor, amikor arról beszélt, hogy azokból rendre „erősebben jöttünk ki”. Számokkal bizonyítjuk, hogy miért sántít ez az állítás, szakértők pedig arra mutatnak rá, mekkora ziccereket hagyott ki az Orbán-kormány.

dajka balázs / mohos márton

De hogy került a Reptér a meccsek soundtrackjére? És kik a Fradi és a hokiválogatott DJ-i? Minden a pályazenékről.

polák zsóka

A Ki kutyája vagyok én? című dokumentumfilm feliratozott ugatásokon, hatalmat gyakorló tenyésztőkön és kisemmizett kuvaszokon keresztül beszél hihetetlenül szórakoztatóan a társadalomról.

d. kovács ildikó

Hangulat- és helyzetjelentés Észak-Karolinából, félidei választások idején.

grád-kovács márta / farkas norbert

A rezsiválság jókora feladat elé állította az egyébként is rengeteg kihívással küzdő állatvédelmet: a beadott kutyák száma napról napra nő, az örökbeadásoké a nullához közelít, a költségek pedig az egekben. Ellátogattunk két menhelyre, hogy megnézzük, hogyan képesek átvészelni az állatmentők a nehézségeket

polák zsóka

Időről időre előkerül egy-egy olyan horror, amely kevés pénzből készül, surranópályán érkezik, hogy aztán azonnal kikiáltsák az év horrorfilmjének, a hírek pedig arról szóljanak, hogyan menekülnek a mozikból a halálra rémített nézők. Az idén ez a film a Barbár.

polák zsóka

A The Killing of a Journalist Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásáról szól, akiknek a halála 2018-ban az egész világot megrengette. A szlovákiai gyilkosságról furcsamód épp egy amerikai rendező készített filmet, aki azonban nemcsak egy jó sztorit látott meg, hanem Kuciak munkája előtt tisztelegve vitte tovább az újságíró küldetését.

inkei bence

Mit kapunk, ha összegyúrjuk a klasszikus Az elit alakulat sorozatot valamelyik korai Guy Ritchie-filmmel? Jó eséllyel valami olyasmit, mint az HBO Maxon látható Engedetlen hősök.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: