Járatsűrítéssel igyekszik tehermentesíteni a várost a BKK

A magyar-portugál csoportmérkőzés miatt több helyen teljes útlezárásra lehet számítani.

Járatsűrítésekkel készülnek a kedd esti magyar-portugál meccsre– írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A szurkolókat arra kérik, hogy lehetőleg közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát, illetve városligeti Szurkolói Zónát.

A Puskás Aréna környezetében 14 órától az alábbi forgalomkorlátozások léptek érvénybe:

A közúti forgalom elől lezárták a

Az Egressy út és a Stefánia út között a Hungária körúton is számítani kell bizonyos forgalmi sávok időszakos lezárására is

Jó hír, hogy a BKK járatsűrítéssel készült, ennek megfelelően a meccsre elsősorban az M2-es és M4-es metróval érdemes menni, illetve az 1-es villamossal is lehet próbálkozni.

Az aréna a Keleti pályaudvartól és a Puskás Ferenc Stadion megállótól gyalog érhető el.

A forgalomkorlátozások 14 órától változásokra lehet számítani a közösségi közlekedésben is:

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt zárják le Néhány BKK-járat emiatt a szokásostól eltérő útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg.

A meccs alatt a stadionnál és környékén nem lesz parkolási lehetőség.

A közterületeken lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani, ellenben a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben – így a metróállomásokon – változatlanul érvényben van a maszkviselési szabály.