Balesetet okoztak egyes IKEA-lámpák, visszahívták őket

Az IKEA visszahívja a HYBY, a LOCK és a RINNA mennyezeti lámpákat az üvegbura leesésének kockázata miatt.
Kapcsolódó cikkek

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy aki korábban HYBY, LOCK vagy RINNA mennyezeti lámpát vásárolt, vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárat.

Az áruházlánc egyébként a vásárlóktól értesült arról, hogy a mennyezeti lámpa üvegburája leesett. Néhány esetben orvosi kezelésre volt szükség, egy esetben pedig össze is kellett varrni a sebet.

A bútoráruház közleményében hangsúlyozta, kiemelt fontosságot tulajdonít a termékbiztonságnak. Minden terméküket a megfelelő törvényi előírások és szabványok szerint tesztelnek és hagynak jóvá, mielőtt értékesítésre kerülnek – tették hozzá. Mindezek ellenére több sajnálatos balesetről is értesültek, melyek során a LOCK és a HYBY mennyezeti lámpák leesetek a mennyezetről. A vásárlóik biztonsága és a további incidensek elkerülése érdekében hívják vissza az adott termékeket és visszafizetik azok teljes vételárát.

A HYBY és a LOCK mennyezeti lámpák minden IKEA-piacon kaphatók voltak,  a LOCK 2002, a HYBY 2012 óta vásárolható meg. A RINNA mennyezeti lámpa  11 európai országban és Kínában került forgalomba 2010-ben.

A HYBY, a LOCK és a RINNA mennyezeti lámpák bármelyik IKEA áruházba visszavihetők, ahol a lámpák teljes vételárát visszafizetik. A vételár visszatérítéséhez a vásárlást igazoló nyugtára (számlára) sincs szükség. További információ érhető el a cég weboldalon és központi információs vonalán, a 06-1-460-31-60-as telefonszámon.