Microsoft Online Services: mobil hozzáférés bárhonnan

A vállalkozások életében kulcsfontosságú a minél gyorsabb információáramlás és az, hogy azonnal reagálhassunk a felmerülő kérdésekre, problémákra. Súlyos millióktól eshet el még a sarki kocsmát üzemeltető kisvállalkozás is, ha nem kapcsol időben.

A Microsoft Online Services révén már okostelefonunk segítségével is lépést tarthatunk a rohanó világgal, bármerre járunk. Sokkal hatékonyabbá és eredményesebbé válik a munkavégzés, ha a szükséges információkhoz az összes kolléga mobilon is hozzáférhet. Házon kívül is kézben tartható a vállalat: könnyedén megoszthatók és szerkeszthetők a közös dokumentumok, mindenki megnézheti a munkatársak napi teendőit, vagy hozzáférhet a vállalati címjegyzékhez és a kontaktokhoz.

A Microsoft mobil szolgáltatásával megreformálható a cégek vezetése, hiszen nem kell mindig magunkkal hordanunk vagy a táskában keresgélnünk a névjegykártyákat és pendrive-okat. Az egyes projektek dokumentumait egy Microsoft által üzemeltetett, az összes alkalmazott számára elérhető szerveren tárolhatjuk, ráadásul azonnali értesítést kapunk, ha valamilyen módosítás történik a fájlokban. A mobil elérés és a 99,9 százalékos rendelkezésre állási garancia révén nem kell azon aggódnunk, hogy lemaradunk egy fontos pályázatról vagy üzletről.

Mobil megoldások

A Microsoft Online Services mind a számítógépen, mind a mobiltelefonon elérhető Microsoft Exchange Online és Microsoft SharePoint Online szolgáltatást kínálja ügyfeleinek.
A Microsoft Exchange Online bármely, e-mailek fogadására képes telefonról elérhető. Hozzáférést biztosít az üzenetekhez, a naptárakhoz, a feladatlistákhoz , a címjegyzékekhez, miközben véd a nem kívánatos levelek és a rosszindulatú szoftverek ellen.
Az Exchange ActiveSync adatszinkronizáló alkalmazással az elektronikus üzenetek fogadása számítógépen és mobilon is egyszerre történik. Attól sem kell félnünk, ha telefonunk elveszne, esetleg ellopnák azt. Felhasználói fiókunkba bejelentkezve ugyanis az Outlook Web Access segítségével egy gombnyomással törölhetjük személyes adatainkat, és visszatérhetünk a gyári beállításokhoz.
A SharePoint Online oldalak és dokumentumtárak a PC-k melletti, okostelefonon való elérést is lehetővé teszik. Így mindig rendelkezésre állnak és szerkeszthetők a munkavégzéshez szükséges adatok, a különböző projekthez tartozó anyagok. A változtatásokról elektronikus üzenet formájában automatikus értesítést is kapunk.

Címkék: cégek