Itthon is elérhető a Microsoft Office 365

Elérhető a Microsoft hosztolt szolgáltatásként kínált irodai szoftvercsomagjának béta verziója, amelyet bármelyik hazai vállalkozás ingyenesen kipróbálhat. Most induló cikksorozatunkban azt járjuk körül, hogy miért érheti meg az Ön cégének is átállni az Office 365 professzionális szoftverszolgáltatásaira.

A Microsoft bejelentette, hogy tesztjelleggel már Magyarországon is elérhető legújabb üzleti szoftverszolgáltatás-csomagja, az Office 365. A hagyományos alkalmazásokkal szemben a professzionális szoftverszolgáltatások fő előnyei között szerepel, hogy saját beruházás nélkül, pontosan kalkulálható havidíj ellenében, a szolgáltató szervereiről online módon (azaz hosztolt formában) lehet igénybe venni a vállalkozás működtetéséhez elengedhetetlen üzleti alkalmazásokat.
A szolgáltatás keretében a cég munkatársai bárhonnan – az otthoni számítógépről vagy akár okostelefonról is – biztonságosan elérhetik az alkalmazásokat és a dokumentumokat, miközben a háttérinfrastruktúra biztosítása, a telepítés és folyamatos frissítés nem hárul a cég IT részlegére.







A Microsoft Office 365 használatának előnyei – klikk a nagyításhoz.


Az Office 365 egyetlen hosztolt szolgáltatáscsomagban egyesíti mindazon tudásunkat, amely a hatékony irodai munkavégzéshez kapcsolódik. Az Office 365-tel végre a sarki pékség is hozzáfér a nagyvállalati színvonalú programokhoz és szolgáltatásokhoz, egy multinacionális gyógyszeripari cég pedig könnyedén csökkentheti költségeit, és lépést tarthat a legújabb innovációkkal. Mindezek eredményeként a vállalkozók és üzletemberek az üzletmenetre összpontosíthatnak – hangsúlyozta a programcsomag bemutatása kapcsán Kurt DelBene, a Microsoft Office üzletágának vezetője.

A mostani bejelentés nem előzmény nélküli, hiszen a Microsoft eddig is kínált hosztolt szoftverszolgáltatást Business Productivity Online Suite (BPOS) néven, ám a névváltoztatás koncepcióváltást is takar. Az Office 365 elnevezésében is hangsúlyozni akarja, hogy a cég zászlóshajójának tekinthető irodai szoftvercsomag immár részét képezi a havi díjért elérhető terméknek.

Ingyenes próba

Az Office 365 a különböző cégméret és a dolgozók eltérő igényei alapján is testre szabható. A maximum 25 főt foglalkoztató kisvállalatoktól felhasználónként havi 5,25 EUR-t kérnek az üzleti szoftverszolgáltatásért, amely többek között webes Office-t, email-szinkronizálást és videokonferenciás lehetőséget tartalmaz. A Microsoft folyamatosan frissített szolgáltatáscsomagjának keretében összekapcsolva kínálja a Microsoft Office, a SharePoint Online, az Exchange Online és a Lync Online alkalmazásokat.

A magyar nyelven elérhető szoftverszolgáltatást bármelyik hazai vállalkozás ingyenesen kipróbálhatja a tesztidőszakban, ehhez mindössze a cikk alján található regisztrációs űrlapot kell kitöltenie. Most induló napi cikksorozatunkban a következő hetek során részletesen bemutatjuk az üzleti szoftverszolgáltatás-csomag használatának előnyeit, emellett az egyes alkalmazások funkcióit és felhasználási lehetőségeit.

Címkék: cégek