Már nem vonzó az offshore cég

Szinte slágercikk volt idehaza az utóbbi években az offshore cég, ám mostanra egyre kevesebben fognak efféle vállalkozásba. Sőt sokan egyszerűen felszámolják offshore társaságukat - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint ez egyfajta fordulat része: míg az előző években a magas adók miatt a honi üzletemberek igyekeztek külföldre, most a tavaly nyár óta meghozott adóügyi intézkedések nyomán a külföldiek tekintgetnek Magyarországra.
sziget

Visszaesett az offshore cégalapítások száma, napjainkban itthon jóval kevesebb offshore társaságot hoznak létre, mint egy esztendővel ezelőtt – mondta a lapnak az offshore cégek közvetítésével foglalkozó Forming International Kft. ügyvezetője. A folyamat okát Hidvégi János egyértelműen az adócsökkentésben látja. Szerinte a tízszázalékos társasági adó és a 16 százalékos osztalékadó igen kedvező.

Aki itthon szeretne gazdasági tevékenységet folytatni, most már – az iparűzési adó ellenére is – jól járhat, ha hazai és nem offshore társaságot alapít – érvelt a szakember, majd megemlítette: az utóbbi időben negatív hírverés övezte az offshore cégeket.

Címkék: cégek