Hatodszor is kiírnák az MTV-elnöki pályázatot

Ma tárgyal a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége arról, hogy kiírjon-e, s ha igen, milyen feltételekkel újabb pályázatot a közszolgálati televízió elnöki posztjára

Legutóbb március 11-én zárult eredménytelenül a – sorrendben ötödik – procedúra; akárcsak januárban, akkor is a médiavezetési tapasztalatokkal nem rendelkező, ám nagy nemzetközi cégeknél vezető beosztást korábban betöltő Sztaricskai Tamást jelölte szocialista, szabad demokrata és MDF-delegálti voksokkal az elnökség.

A civil delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban azonban ismét nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a személyi javaslat. Mindezzel az MTV egy rekordot már biztosan megdöntött: eddig sosem kellett hatodik futamot kiírni közmédium-elnöki székért. Ha azonban július közepéig sem sikerül betölteni a tisztséget, újabb csúcsot búcsúztathatunk, mégpedig a leghosszabb ügyvezetését.

Horváth Lóránt ugyanis 1998. január 6. és 1999. május 13. között irányította az elnök nélkül álló intézményt, míg Medveczky Balázs 2008 március eleje óta vezeti az intézményt.

Címkék: média