A Közép- Európai Média Zrt. vette meg az InfoRádiót

A Közép-Európai Média Zrt. megvásárolta az InfoRádió Kft. száz százalékos tulajdonrészét, és ezzel az FM 95.8-as budapesti regionális frekvencián sugárzó egyetlen magyarországi hírrádió és az inforadio.hu internetes hírportál kizárólagos tulajdonosa lett.

A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. a mostani tranzakcióig elsősorban a magyar és közép-európai regionális internet piacon rendelkezett érdekeltségekkel.

A Társaság érdekeltségi körébe tartozik többek között az Index.hu, Velvet.hu, Totalcar.hu, Portfolio.hu, Bookline.hu, C-travel.hu, eNyelviskola.hu, a Napi Gazdaság című gazdasági napilapot és a napi.hu internetes portált működtető társaság, valamint a célzott reklám szolgáltatását nyújtó ETARGET.

“Szakmailag és üzletileg is sikeres, műfajteremtő vállalkozásnak tartom az InfoRádiót és az általa üzemeltetett inforadio.hu internetes hírportált” – kommentálta az ügyletet Spéder Zoltán, a Közép-Európai Média Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az InfoRádió Kft. 2000-ben kezdte meg a rádiós műsorszolgáltatást, internetes hírportálját 2006 januárjában indította útnak.

Címkék: média