Elindult a magyar Music TV

Október 1-jétől már magyarul is fogható a Music Television. A csatorna az angol nyelvű MTV Europe helyére kerül a hazai programkínálatba. Várhatóan a hip-hopot, punkot, rockot és progresszív zenét is sugárzó magyar MTV több mint másfél millió magyar háztartásba jut el.

A FigyelőNet interjúja az MTV egyik vezérével, Bhavneet Singh-gel>>>

Gwen Stefani „Now That You Got It” és Ákos „Minden most kezdődik el” klipjével hajnali hatkor indult október elsején a Music Television magyar adása. A csatornán fele-fele arányban lesznek saját készítésű és átvett műsorok, de több lesz a külföldi klip, mint a magyar. A magyar MTV tipikus előadói a Bëlga, Yonderboi, a Neo, a külföldiek közül Franz Ferdinand, a Muse és a Red Hot Chili Peppers lesznek.

Az MTV tájékoztatása szerint a műsorfolyam teljes egészében magyar nyelvű lesz, nagyjából fele-fele arányban kerülnek majd adásba saját készítésű, illetve az MTV Networkstől átvett – szinkronizált – műsorok. Az átvett műsorok között lesz a külföldi MTV-kről ismert rajongókról szóló My Own, az átváltozós reality, a Made, az autótuningolós Pimp My Ride és a Jackass-spinoff Viva La Bam, valamint a South Park rajzfilmsorozat.

Saját készítésű műsor lesz a hetente háromszor élőben jelentkező zenés-beszélgetős Swung, aminek szerdánként a Totalcarból ismert Winkler Róbert lesz a műsorvezetője. Felhajtás címmel indul a másik saját készítésű műsor, amely a csatorna műsorvezető-válogatásából készült valóságshow lesz.

Címkék: média