Hat magyar pályázó az esélyesek között

Tizennyolc ország kétszáz pályázata közül hat magyar produkciót is kiválasztott az ESEC zsűrije, amelyeknek így esélyük van az Erasmus EuroMedia Award elnyerésére. A díjat az oktatás, a média és a kommunikáció terén az európai értékek közvetítésével foglalkozó legjobb produkciók kapják.

Az Európai Képzési és Kommunikációs Társaság (ESEC) 1995 óta díjazza az európai értékekkel foglalkozó médiatermékeket és programokat. A pályázati felhívásra idén 18 országból 200 produkciót neveztek be, amelyekből ötvenötöt – köztük hat magyart – választott ki az ESEC zsűrije.

Közülük kerülnek ki az Erasmus EuroMedia Award 2007, az Erasmus Sponsorship Award, valamint az Erasmus Special Awards győztesei, akik között összesen kilencezer eurót osztanak szét – tájékoztatta lapunkat a díjkiosztónak helyet adó Bécs város képviselete.

Az Erasmus EuroMedia Awardot azok a produkciók kapják, amelyek mélyrehatóan, kritikusan közelítenek a valósághoz, illetve innovatívak. Az aktuális kérdéseket feldolgozó, kutatómunka jellegű produkciókat az Erasmus Sponsorship Awarddal jutalmazzák.

Az idei rendezvény középpontjában az Európai Unió két új tagállama, Bulgária és Románia áll.

Címkék: média