Óbudára költözik az MTV

Pénteken aláírták azt a hosszú távú ingatlanbérleti szerződést, amely alapján az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba költözik.

A szerződés 22 plusz 18 évre szól, az MTV az első szakasz letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt a Millenniumi Média (MM) Kft.-vel. Az éves bérleti díj megjelölése nélkül a felek annyit közöltek, havonta és négyzetméterenként átlagosan 10,74 euró az óbudai ingatlan fajlagos bérleti díja, míg 3,68 euró az üzemeltetési díj, az irodaterület bérleti díja pedig 11,4 euró.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének két tavalyi döntése alapján 2007. január 12-én indított közbeszerzési eljárást a kérdésben az MTV; ez hét tárgyalási forduló után – a kuratóriumi elnökség február 15-ei jóváhagyásával – zárult le.


A szerződésben az MM Kft. vállalta, hogy 2009-től bérbe adja az MTV-nek a hat modern stúdióból, továbbá korszerű archívumból, szerkesztőségi helyiségekből, irodákból és raktárakból álló, felújított és kibővített Bojtár utcai ingatlanát, amelyet a jelenlegi, mintegy 40 ezer négyzetméter másfélszeresére bővítenek.

A közlemény szerint a költözés után a mostaninál mintegy tízezer négyzetméterrel kisebb ingatlanterületet használ a közszolgálati médium, „miközben 100 milliós nagyságrendben csökken az az összeg, amelyet az MTV jelenleg fizet közlekedési és hírközlési költségként”.