A gazdasági rovat is elment a Magyar Hírlaptól

A Magyar Hírlap kilencfős gazdasági rovatából hat főállású, még a Szombathy-érából a lapnál dolgozó munkatárs hagyta el a nagy múltú napilapot. Egyikük azzal indokolta a döntést, hogy „ciki" oda írni.

Kedden bejelentette felmondását a Magyar Hírlap gazdasági rovatának hat munkatársa: Bakonyi Attila és Molnár Sándor rovatszerkesztő, Dóra Melinda Tünde, Márk Edina, Németh I. Gergely és Papp Zsolt újságírók. Marad viszont Kriván Bence rovatvezető, valamint Hermann Bernadett és Szakonyi Péter is.


1968. május 16. Magyar Hírlapot vásárol egy vevõ május 16-án reggel, az új magyar napilap megjelenésének napján. MTI Fotó: Szebellédy Géza

A távozás legőbb oka a FigyelőNetnek nyilatkozó belső forrás szerint, hogy megelégelték az új lapvezetést. Mint az egyik újságíró lapunknak elmondta, olyan szinten csökkent a lap szívonala, hogy már “cikinek érezték” a nevüket adni az ott megjelenő írásaikhoz. Hangsúlyozták azonban, hogy nem konspirációról volt szó, sőt kezdetben optimistán álltak az új főszerkesztőhöz, ám – mint forrásaink elmondták – voltak olyan ügyek, amelyek már a rovat működését veszélyeztették, így nagyjából azonos időben telt be a pohár és hozták meg a döntést. Lapunk információi szerint nem új, kecsegtetőbb ajánlatok voltak a fő okok, ugyanis szinte senki nem lép új, biztosabb állásba.

A Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor novemberben kirúgta a lapot korábban megmentő Szombathy Pál főszerkesztőt és több neves publicistát. Gazsó L. Ferenc főszerkesztővé kinevezése után első hullámban a belföld rovat több munkatársa állt fel, most pedig a gazdaság rovat hagyta ott a napilapot.

Címkék: média