Már a rendőrségnél az MTV-ostrom felvételei

Megkapta a rendőrség a Magyar Televízió (MTV) székházának két héttel ezelőtti ostromáról készült felvételeket - mondta Rudi Zoltán tévéelnök szerdán.

Rudi Zoltán közlése szerint a közszolgálati médium ipari kamerái az események idején folyamatosan működtek, sem felvevőkészülék, sem rögzített anyag nem semmisült meg. A rendőrség kérte be a felvételeket, s az ipari kamerákkal rögzített anyaggal teli winchestert átadták, és már vissza is kapták a hatóságtól – mondta el a tévéelnök. Saját, kamerás tévéfelvételeikről a szerverre mentés után készítettek kópiát, amelyet leadtak – tette hozzá. Tájékoztatása szerint minden felvételt átadtak.

Holub Katalin, az MTV szóvivője kedden még azt közölte, hogy az eredményes nyomozásra való tekintettel, és az MTV jogos biztonsági érdekei védelmében az ezzel kapcsolatos kérdésekben egyelőre nem nyilatkozhatnak.


A rendőrség beszerezte a belső biztonsági kamerák felvételeit és a tévétársaságok felvételeit, részben ezek alapján kutatják fel az ostrom idején a bűncselekményt elkövetőket – mondta el Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Címkék: média