Beperlik Havast

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért büntetőeljárást indít Szabad György, az első szabadon választott parlament elnöke Havas Henrik ellen – jelenti a Magyar Nemzet.

A Szabad György jogi képviseletét ellátó Futó Barnabás a lapnak elmondta: a lépésre azért került sor, mert Havas Henrik – noha a volt házelnök ezt közleményben kérte tőle – nem kért bocsánatot korábbi, pletykákon alapuló, súlyosan sértő és rágalmazó kijelentéseiért.

Havas március 21-én a TV2 Mokka című műsorában sértő módon, szóbeszédre hivatkozva keresett magyarázatot arra, hogy Szabad György miért támogatja a polgári erőket, mikor négy éve még kritikus módon viszonyult a Fideszhez. MDF-es képviselőik pletykáit említve kifejtette: fideszes politikusok „közbenjárták” Szabad jóindulatáért. „Fiatal az asszony, állítólag, és Gyuri bácsinak egzisztenciálisan anyagi problémái vannak” – fogalmazott Havas, arra célozva, hogy a Fidesz a volt parlamenti elnök házasságából adódó esetleges anyagi gondokat kihasználva csábította magához Szabad Györgyöt.

Havas Henrik korábban azzal hárította el a kérdéseket, hogy „szakmai és ízlésbeli” okból nem nyilatkozik a Magyar Nemzetnek. Az ominózus kijelentésekért a TV2 mellesleg szóbeli figyelmeztetésben részesítette a műsorvezetőt.

A parlament egykori elnöke ezt követően arra szólította fel Havast, hogy az országos napilapokban kérjen bocsánatot kijelentéseiért. Ez mind a mai napig nem történt meg. Futó Barnabás arra is kitért, hogy a kifogásaikat az ORTT panaszbizottságához is eljuttatták.

Címkék: média