Szervezetlen a magyar mezőgazdaság

A szervezetlen piaci fellépés a magyar mezőgazdaság legnagyobb problémája, annak ellenére, hogy az utóbbi időben számos termelői szerveződés alakult – jelentette ki Németh Imre leköszönő agrárminiszter mai sajtótájékoztatóján. A miniszter a személyét ért egyik fő kritikai észrevétel – miszerint nem volt elég keménykezű elbocsátó – kapcsán elmondta: 3 évvel ezelőtt, amikor átvette a miniszter pozíciót [...]

A szervezetlen piaci fellépés a magyar mezőgazdaság legnagyobb problémája, annak ellenére, hogy az utóbbi időben számos termelői szerveződés alakult – jelentette ki Németh Imre leköszönő agrárminiszter mai sajtótájékoztatóján.

A miniszter a személyét ért egyik fő kritikai észrevétel – miszerint nem volt elég keménykezű elbocsátó – kapcsán elmondta: 3 évvel ezelőtt, amikor átvette a miniszter pozíciót 800-an dolgoztak a tárcánál, míg a jelenlegi létszám 548 főből áll. Ezen túl a kifizető ügynökségen 1200-an dolgoznak. Az agrártárcánál és összes háttérintézményében 17,5 ezerről több mint 500 fővel csökkent a teljes létszám az elmúlt három évben.

A támogatások helyzetéről szó1va elmondta: a következő két hétben előreláthatólag kifizetik – a határidő április 30. A több mint 208 ezer támogatási igényt mindenesetre már mind elbírálták, ezekből egyébként 7 ezer igénylés jogtalannak bizonyult – tette hozzá.