Nullaszázalékos áruhitel – felpörgeti az eladást

Az év utolsó két hónapjában különösen népszerű áruhiteleknél az idén legnagyobb újdonságként megjelent az úgynevezett „nullaszázalékos” ajánlat is. A konstrukciók lényege, hogy ha az ügyfél három-négy hónap alatt törleszt, gyakorlatilag pluszköltség nélkül jut kölcsönhöz. A hitellimitek megállapítása is egyre rugalmasabb, hiszen ma már önrész nélkül elmehet akár 300 ezer forintig is az igénylő. A hátulütőt [...]

Az év utolsó két hónapjában különösen népszerű áruhiteleknél az idén legnagyobb újdonságként megjelent az úgynevezett „nullaszázalékos” ajánlat is.

A konstrukciók lényege, hogy ha az ügyfél három-négy hónap alatt törleszt, gyakorlatilag pluszköltség nélkül jut kölcsönhöz. A hitellimitek megállapítása is egyre rugalmasabb, hiszen ma már önrész nélkül elmehet akár 300 ezer forintig is az igénylő.

A hátulütőt ezeknél a konstrukcióknál az jelenti, hogy csak a gyorsan fizetni tudó ügyfelek juthatnak előnyhöz, ráadásul a megvásárolt termék ára sem olyan jutányos, mint egyéb esetekben. Ha az ügyfél nem tud időben fizetni, máris az áruhiteleknél megszokott, 40 százalékhoz közelítő teljes hiteldíjmutatóval kell számolnia.