Hessen segíti a magyar vállalkozók uniós felkészítését

Környezetvédelmi és oktatási együttműködésekre is kiterjedő zárónyilatkozatot írtak alá pénteken Budapesten, a magyar-hesseni gazdasági vegyesbizottság kétnapos ülését követően. A németek vállalták, hogy segítik a magyar kis- és középvállalkozások uniós integrálódását.A gazdasági vegyesbizottság ülését követően Kovács Ferenc, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára bejelentette: kibővült tartalommal folytatódik a gazdasági együttműködés hazánk és a német tartomány [...]

Környezetvédelmi és oktatási együttműködésekre is kiterjedő zárónyilatkozatot írtak alá pénteken Budapesten, a magyar-hesseni gazdasági vegyesbizottság kétnapos ülését követően. A németek vállalták, hogy segítik a magyar kis- és középvállalkozások uniós integrálódását.

A gazdasági vegyesbizottság ülését követően Kovács Ferenc, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára bejelentette: kibővült tartalommal folytatódik a gazdasági együttműködés hazánk és a német tartomány között. A tanácskozás után elfogadott zárónyilatkozat kiterjed többek között oktatási és szakképzési, mezőgazdasági, ipari, környezetvédelmi és közlekedési együttműködésekre.

Pályázati tanácsadás Hessenből

A német partner egyebek mellett vállalta, hogy segíti a magyar kis- és középvállalkozók európai uniós felkészülését és szerepvállalását. Ez egyrészt azt jelenti, hogy német szakemberek előadóként és konzultánsként részt vesznek olyan fórumokon és konferenciákon, amelyek az európai uniós csatlakozással foglalkoznak.