9000 százalékos hozamot ígér az új őrület

Számos jel mutat arra, hogy egy újabb piramisjáték robbant be Magyarországra.
Kapcsolódó cikkek

A BitConnect akár évi 9000 százalékos hozamot is ígér egy kereskedési robot rejtélyes algoritmusa révén, aminek a működését az égvilágon senki nem ismeri. A Portfolio.hu cikke bemutatja, miért érdemes kétszer is meggondolni, hogy higgyünk-e ennek a hihetetlenül jó ajánlatnak.

Megemlítik az OneCoint is, amiről korábban mi is írtunk:

Vigyázat, átverés! Pénzére pályáznak a piramisjátékosok
Quaestor-botrányon és Marcsikán túl azt hihetnénk, nincs több pénzlenyúlás. De ez naivitás. Él és virul például az OneCoin is, és egyik hatóságnak sem feladata, hogy a körmükre nézzen. A hiszékeny embereket pedig semmi sem védi meg.

Visszatérve a BitConnectre, amely egyébként olyan, mint egy egyszerű Bitcoin-klón, íme lényegre törően, mi az, ami kétségeket támaszthat, illetve felvetheti a piramisjáték gyanúját:

A cikk szerzője szerint persze simán lehet, hogy legitim befektetésről van szó és tényleg a világ legjobb trader-robotját kapjuk készhez. De rögtön hozzá is teszi: ha ezt el is hisszük, érdemes akkor is olyan pénzzel beszállni, aminek elvesztése miatt nem sírunk, illetve elolvasni pár rendkívül hasonló, piramisjáték, illetve piramisjáték-gyanús “befektetés” történetét, valamit észben tartani: az elején az összes piramisjáték fizet.