Egy kezdő Aldi raktáros többet keres, mint egy egyetemi docens

Szerintetek is oké, hogy ennyire becsülik a több évtizedes tanulást, a több diplomát, a nyelvtudást Magyarországon?
Kapcsolódó cikkek

Szélsebesen terjed a Facebookon egy egyetemi oktató bejegyzése, amelyben igen érzékletesen hívja fel a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon anyagilag mennyire becsülik meg az egyetemi oktatókat.

Demeter Márton, aki a Károli Gáspár Református Egyetemen tanít, egy kezdő, középfokú végzettséggel betölthető Aldi raktáros fizetését (40 órára bruttó 313 ezer forint) hasonlítja össze a többdiplomás, két egyetemi nyelvvizsgával rendelkező egyetemi oktatók elképesztően alacsony fizetésével.

Ezt írja:

Posztját némileg elkeseredetten úgy zárja, hogy akkor tehát éljen a tudásalapú társadalom Magyarországon!

Miután Demeter érzékelte, hogy a posztját rendkívül sokan osztják és kommentelik – igazi egyetemi emberhez méltóan, a felelősség okán – pontosította szövegét. Azt írja, hogy:

És most jön talán a leglényegesebb rész:

Végül akkor sokadszor is megírom, hogy nem, nem sajnáljuk a raktáros fizetését, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy jelentős aránytalanságok vannak a tekintetben, hogy mennyit költünk valakinek a kiképzésére, és utána mennyire értékeljük a munkáját.

Végül így zárja posztját:

Jelentős képmutatásnak tartom azt mondani, hogy minden munka egyformán jó. Ezt a dumát a politikusoktól vettük be. De ők is képmutatók, mert a saját kölkét mind menő nemzetközi egyetemen taníttatja, és egyik sem raktárost vagy lángossütőt farag belőlük. Ők ezt csak nektek mondják, hogy ne lázadozzatok. Bort isznak, de vizet prédikálnak.

(Képünk illusztráció)