Drága öltönyökbe bukhat bele a francia politikus

Ilyesmi nálunk elképzelhetetlen lenne.
Kapcsolódó cikkek

Robert Bourgi, a francia jobboldalt afrikai ügyekben tanácsadással segítő ügyvéd ajándékozta februárban azokat a luxusöltönyöket Francois Fillon konzervatív elnökjelöltnek, amelyek miatt a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló ügyészség kiterjesztette a politikus ellen folyó vizsgálatot – írta a Le Monde.

Az ügyészség befolyással üzérkedéssel gyanúsította meg csütörtök este Fillont, és felkérte a vizsgálóbírókat, hogy vizsgálják ki az ajándékozás körülményeit – írta az MTI.

A Le Journal du Dimanche (JDD) című hetilap vasárnap azt írta, hogy egy ismeretlen mecénás február 20-án 13 ezer euró (4 millió forint) értékben vásárolt Fillonnak két luxusöltönyt. A lap szerint a mecénás csekkel fizette ki a két öltönyt, de korábban ugyanennél a luxusmárkánál, az Arnysnál 35 ezer euró készpénzt hagyott Fillon ajándékaiért. Az elmúlt öt évben 48 ezer euróért vásárolt az ismeretlen barát személyre szabott ajándékokat ugyanebből a márkából a konzervatív politikusnak.

A nemzetgyűlési képviselőknek minden 150 euró érték feletti adományt és ajándékot be kell jelenteniük az alsóház etikai felelősének, az öltönyökkel kapcsolatban Fillon ezt nem tette meg.

(Képünk illusztráció)