Még jobban megy a magyar biztosítóknak, mint a bankoknak

A bankok 14,1 százalékos megtérülésénél magasabb, 18,9 százalékos tőkearányos megtérülést ért el tavaly a magyar biztosítási szektor (ráadásul magas
Kapcsolódó cikkek

A bankok 14,1 százalékos megtérülésénél magasabb, 18,9 százalékos tőkearányos megtérülést ért el tavaly a magyar biztosítási szektor (ráadásul magas tőkemegfelelés mellett), ami rég látott, 50,4 milliárd forintos profitot jelent – ismertette a Portfolio mai Biztosítás 2017 konferencián Nagy Koppány, az MNB igazgatója. A díjbevételek a friss jegybanki adatok szerint tavaly 4,4 százalékkal nőttek. Az etikus szabályozás felezte az elérhető életbiztosítási konstrukciók számát, és negyedével csökkentette a költségét.

Nagy Koppány ismertette:

Kinyírják vagy megerősítik a magyar biztosítókat?

A konferencia hallgatóságának kétharmada szerint inkább áldás, mint átok lesz a biztosítók számára a digitalizáció és az insurtech jelenség, ugyanakkor markáns az a vélemény is, hogy a piac jelenlegi szereplői sokat bukhatnak még rajta. A biztosítóvezéri panelbeszélgetésben elhangzott: január és február visszaesést hozott a megtakarítási célú életbiztosítások piacán, amit az etikus életbiztosítási koncepció indulása okozhatott. A főbb piaci szegmensek mindegyikétől növekedést várnak a biztosítóvezérek a következő 5 évben.

Az emberek harmada elfelejti, hogy létezik ez a 20%-os adókedvezmény

Pandurics Anett az alábbiakról beszélt nyitóelőadásában: