Quaestor-károsultak: kisemmizhet minket a felszámoló

Nyílt levelet írt a károsultak egy csoportja a felszámolónak. Egy Quaestor-érdekeltség telkén lenne a budapesti olimpia egyik versenyhelyszíne.
Kapcsolódó cikkek

A Quaestor károsultak egy csoportja azt állítja, hogy a felszámoló állításával szemben jelentős ingatlanvagyona van a Questor-csoport érdekeltségeinek, amiből ki lehetne elégíteni a károsultakat.

A károsultak egy nyílt levelet is írtak a felszámolónak, amelynek a fontosabb megállapításai ezek:

A Vg.hu azt írta a telekről, hogy a Fővárosi Közgyűlés januári döntése értelmében ez lenne az egyik versenyhelyszín, itt kapna helyet a többi között az Olimpiai Atlétikai Stadion, valamint az olimpiai falu. A magas irányárat az magyarázhatja, hogy ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében Budapestnek ítéli a 2024-es ötkarikás játékok rendezését, akkor ez a terület felértékelődhet. Ezek Budapest IX. kerületének Külső Ferencváros elnevezésű részén helyezkednek el, körülbelül 850 méteres Duna-parti szakasszal rendelkeznek. Itt található a korábbi vásárcsarnok 18 ezer négyzetméteres, műemléki védettségű épülete is.

Mindezekre tekintettel a károsultak egyetlen kérdést tesznek fel a felszámolónak:

Megteszi-e a hitelezők védelmében a szükséges jogi lépéseket, hogy a Quaestor károsultak is részesüljenek a fellelt, immár felbecsült és árverésre bocsátott Quaestor ingatlanvagyon ellenértékéből?