A milliárdos magyar üzletember eladja luxusvilláját

A Budapesten született amerikai üzletember, Thomas Peterffy tizennyolcmilliárd forintért árulja connecticuti luxusvilláját.

A most hetvenéves brókercég-tulajdonos tíz évvel ezelőtt vette a Manhattantől egyórányira lévő birtokot negyvenötmillió dollárért. A házat a XX. század elején építették, azóta kétszer újították fel. Van benne medence, kétszintes könyvtár, fedett tornácok, teraszok és természetesen szolárium is – írta a Bors.

 

Peterffy szeret lovagolni, huszonkét férőhelyes istállójában hat lovat tart. Ha mindez nem lenne elég, az egyik vendégházban három háló- és fürdőszoba szolgálja az ott-tartózkodók kényelmét, a másikban négy hálószoba található, a harmadikat irodává alakították át. Mindezt most tizennyolcmilliárd forintnak megfelelő dollárért bárki megveheti.

Peterffy, az egykori bevándorló

A milliárdos 1944 szeptemberében született Magyarországon, a szovjet csapatok bombázása idején. Egy jobb élet reményében utazott ki 1965-ben Amerikában élő édesapjához. Akkor száz dollárt kapott apjától, hogy valósítsa meg önmagát. Megtanult angolul, majd lediplomázott.

Karrierjét New Yorkban kezdte műszaki rajzolóként, majd számítógép-programozóként dolgozott. Időközben kétszer vált és három gyermeke született. Később alapította meg brókercégét, ami jelenleg több mint hatmilliárd dollárt ér.Thomas Peterffy jelenleg az Egyesült Államok 76. leggazdagabb embere.