800 ezres konyakot árul két CBA

Az áruházlánc elnökhelyettesének két boltjában is kapható a csaknem milliós Hennessy konyak.
Kapcsolódó cikkek

A csillagászati árú italkülönlegességet ráadásul a cigaretták trafiktörvény miatt megüresedett helyére tették a budapesti Budenz úti CBA-ban – derül ki az Origo beszámolójából. Ez egyrészt azért meglepő, mert többnyire rágók, csokik szoktak a kassza mellett leledzeni, és nem kifejezetten értékes italkülönlegességek.

Másrészt a bontatlan konyakot napfénytől védett, száraz helyen illik tartani, lehetőleg szoba- vagy pincehőmérsékleten. A Budenz Csemegében viszont az ajtó közelében természetes fény is beszivároghat, és a folyamatos ajtónyitások miatt télen-nyáron váltakozó hőhullámok érhetik az üveget – írja a lap. Ráadásul úgy tűnik, mintha senki nem figyelne ezekre a prémium italokra, majdnem olyan könnyű lenne meglépni egy ilyen komoly összeget érő üveggel, mint lelépni pár nyalókát zsebre vágva.

Nem igaz, hogy játszi könnyedséggel elemelhető valamelyik ital, , “üzletünkben laikus szemmel nem látható, többszintű áruvédelmi rendszer működik” – írta az Origonak Fodor Attila. A CBA szóvivője azt is elárulta, hogy a luxusitalokra imázsépítés szempontjából van szükségük.

Kicsit drágább?

A cikk kitér arra, hogy a hétdecis “exkluzív ital” ára egy hazai konyakwebáruházban 730 ezer forint, külföldről átlagosan 640 ezer forintért már meg lehet rendelni.