Pályatanácsadás az élethosszig tartó tanulás jegyében

Munkanélkülivé vált közalkalmazottak és köztisztviselők részére indít programot a Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet. A munkába állást segítő szak- és felnőttképzéseket népszerűsítő előadás-sorozatot az élethosszig tartó tanulás jegyében szervezik.

A hazai munkaerő-piaci változások is igazolják, hogy a tanulás nem fejeződik be a hagyományos oktatási rendszerből való kilépéssel. Ahhoz, hogy valaki hosszú távon a versenyképes maradjon az álláspiacon, folyamatosan meg kell újítania a tudását, ám emellett a szemléletváltás és a rugalmasság is szükséges.

Az Európai Unió 2007 januárjától meghirdette az „Egész életen át tartó tanulás”-programot. A Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet is erre próbálja felhívni a figyelmet a konferenciáival, amelyeket április 12-én és 19-én rendez meg a Mechatronikai Szakközépiskola és Gimnáziumban (Budapest, Rétköz u. 39.).

A képzési programok megismerése mellett az érdeklődők előadás-sorozatokat hallgathatnak, gyakorlati jellegű foglalkozásokon és önismereti tréningeken vehetnek részt. A konferenciákra legalább középfokú végzettségű, főleg a 40 év feletti közszolgákat, illetve felsőfokú végzettségű, pályamódosításra kényszerült pedagógusokat várnak. A részvétel ingyenes, a program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány a Munkaerő-piaci Alapból támogatja.

Címkék: állás